Diet start tomorrow…

We willen allemaal een gezond lichaam en ons fit en energiek voelen, het liefst ook slank. We willen daar onze leefstijl op aanpassen en vaak lukt dit redelijk goed. Toch zijn er periodes dat het qua voeding en beweging soms even minder gaat. Je wilt het wel, maar het lukt op de een of andere manier maar niet de draad weer lekker op te pakken. Je zit in een vicieuze cirkel van dagelijks een nieuwe poging tot een gezonde dag, waarbij het toch einde middag elke keer weer mis gaat. Hierdoor ‘is de dag toch al verpest’ en til je het maar weer over het weekend heen, maandag beginnen we echt…

 

 

 

Reset

Herkenbaar? Als je op dit punt bent aangekomen (vaak draai je al een tijdje rondjes in deze cirkel) dan is het soms lekker om het wat serieuzer aan te pakken. Je wilt even uit je normale patroon stappen en je lichaam een reset geven. Daarvoor is een detox een ideale manier. Ik werk veel en graag met allerlei soorten detoxkuren binnen mijn praktijk, altijd afgestemd op mijn clienten. 

 

 

Detoxen in 1 dag

Sinds deze week heb ik een nieuwe kuur aan mijn assortiment toegevoegd. En wel een heel bijzondere kuur. Natuurlijk heb ik hem eerst zelf getest!

 

 

Detoxen in 1 dag, kan dat echt? Ik was zelf ook lichtelijk sceptisch. In 1 dag energieker en vitaler, dat wilde ik zelf gaan ondervinden. Ik kwam net van een weekendje Spanje waar we bourgondisch hadden genoten, dus het kwam precies op een goed moment.

 

 

Het advies van de kuur is om hem in te plannen op een vrije dag, met het liefst een vrije dag er achteraan. Dus een prima weekendplan voor veel mensen. Zaterdag de kuur, zondag nog even relaxen en maandag weer herboren naar je werk.

 

 

Omdat ik als eigen baas mijn dagen goed zelf kan inplannen, was voor mij een maandag perfect, niet een te drukke agenda. De avond ervoor had ik een lichte maaltijd genomen en de volgende dag heb ik de kuur gevolgd.

 

 

De kuur bestaat uit 10 zakjes Q-start Enzympoeder die je gedurende 1 dag op vaste tijden inneemt. De kuur is helemaal vegan. Er zit een duidelijk schema bij, dus hier kan weinig mis gaan. Goed afvinken welke je gehad hebt, want je raakt snel de tel kwijt. Ik stelde mijn wekker op mijn telefoon in zodat ik geen enkel zakje en drinkmoment zou missen.

Om het uur neem je een zakje enzympoeder gemengd in water, een half uur daarna drink je nog eens 200ml water. Dit is belangrijk voor de juiste werking van de kuur. Omdat ik zelf nooit zoveel ‘eetmomenten’ heb op een dag, vond ik dit nog best een uitdaging. Maar ik kon lekker thuiswerken en met mijn wekker bij de hand ging dit prima. De smaak is goed, wat zoetig. Honger zul je niet hebben, het vult goed en door het water voel je je ook erg verzadigd.

 

 

Easy vol te houden

Ik kwam de dag prima door, heel af en toe voelde ik een buikkrampje in de loop van de middag, maar dit was niet echt storend. Vanaf de avond en de volgende dag werden mijn darmen opgeschoond 😉 Je raakt je darminhoud kwijt, oude resten onverteerd eten worden afgevoerd. Je bouwt je darmflora direct weer op, doordat je aan het eind van de detox dag Q-probiotica toevoegt. Je kunt dit nog verder ondersteunen door na de kuur verder te gaan met Q-probiotica en Q-Completa. Zodat je de gezondheid van je darmen optimaal ondersteund.

 

 

Komt de kuur door de test heen?

Ik vond het een prettige kuur, na 2 dagen was ik ruim 2,5kg kwijt (Bourgandisch weekendje Spanje was daardoor gelijk weer rechtgetrokken 😉 ). Ik voelde me letterlijk een stuk schonen en lichter. Alsof je met een schone lei begint en dan wil je gewoon heel graag doorpakken. Gezonde voeding, genoeg blijven hydrateren, genoeg bewegen.

 

 

Ik raad deze kuur iedereen aan die zijn gezondheid graag eens een reset wilt geven. De darmen vlot opschonen en herstellen, om van daar uit weer een gezonde leefstijl op te pakken (wat natuurlijk een super voorbereiding is voordat je met mijn boek aan de slag gaat!).

 

 

Iedereen heeft 2 vrije dagen om deze kuur te doen!