Precies 2 jaar geleden, januari 2017, ontdekte ik het hardlopen. Ik had nooit eerder aan hardlopen gedaan en werd al moe als ik naar die renners keek. Beetje overdreven vond ik het altijd 😉

Niets voor mij heb ik jarenlang gedacht. Totdat ik toch maar eens een rondje ging, toen nog iets met goede voornemens 😉 Dat rondje werden er 2 en na een paar weken ‘hardlopen met Evy’ (wie is er niet mee begonnen) begon ik er de lol van in te zien. Vooral omdat ik merkte hoe snel ik vooruitging.

Uitdaging

Na zo’n 1,5 jaar vond ik het wel eens tijd worden voor een uitdaging. Ik schreef me in voor de ladiesrun Leidenvoor de 10K. Ik had deze afstand nog nooit gerent, dus ik ging er maar van uit dat ik het kon 🙂

Omdat ik toch wat meer een stok achter de deur nodig had om te trainen voor die 10k, melde ik me aan bij loopgroep Oegstgeest. Samen sporten blijft toch altijd gezelliger dan alleen. Ook bleef ik hangen in dezelfde rondjes met dito afstanden en tijd. Ik voelde dat ik er meer uit kon halen.

Hardloopgroep

Sinds een halfjaar loop ik bij de club en sinds die tijd is mijn conditie met sprongen vooruitgegaan! Consistent trainen (liefst 3 x per week!) ligt daar zeker aan ten grondslag, maar ook trainen op verschillende manieren (in verschillende hartslagzones) draagt daaraan bij. En dat is wat mij betreft ook de meerwaarde van het lopen bij een hardloopgroep (die overal in het land te vinden zijn). Er wordt getraind met opgeleide trainers en via een gedegen trainingsschema.

Mijn eerste wedstrijd

September naderede en mijn langste afstand tot dan toe was 8k! Maar, ik zou ervoor gaan dus op naar de Stevenshof. Samen met mijn vriendin Myrthe van Samenwijzerstonden we aan de start van de ladiesrun. De eerste kilometers vielen me best zwaar, ik liep met Myrthe samen, maar die liep een stuk sneller, waardoor ik zelf veel te hard ging. Nadat ik Myrthe vooruitgestuurd had, kon ik mijn eigen tempo aanhouden. En na zo’n 5k kwam ik er echt lekker in, mijn lijf goed opgewarmd en over de helft. De laatste kilometer op mijn tandvlees, maar wat was ik trots toen ik over de finishlijn vloog. Binnen 66 minuten mijn eerste 10k ooit!

Nieuwe uitdaging

Omdat ik inmiddels zo van hardlopen geniet (meestal dan) en mezelf graag blijf uitdagen, besloot ik mezelf een nieuw doel te stellen. In 2019 de marathon van New York lopen!

Oh boy, waar begin ik aan! Ik weet nog niet hoe, wel wanneer 🙂 De reis is inmiddels geboekt en ik ga het gewoon doen. Als opwarmertje en training, ga ik in mei de halve marathon van Leiden lopen, zodat ik de nodige kilometers ga maken dit jaar. Ik heb er zin in en kijk er naar uit! En zal jullie via mijn blogs op de hoogte houden van mijn weg naar de marathon!

Heb jij jezelf sportieve #droomdoelen gesteld voor komend jaar? Zijn er dingen op sportief niveau die jij ooit graag zou willen bereiken of doen?