PIOPPI DIET

Hebben jullie al van de laatste nieuwe trend op voedingsgebied gehoord? Het Pioppi dieet is de ‘nieuwste’ trend op het gebied van een healthy lifestyle!

Maar zitten we hier allemaal wel op te wachten, weer een nieuw dieet? Dat lees je hier!

Pioppi ligt helemaal in het zuiden van Italië, als het ware op de ‘wreef van de laars’, iets onder Sorrento. Een prachtig gebied in Italië, waar nog weinig (Nederlandse) toeristen heengaan. Toen wij vorig jaar zomer (2017)  in deze streek op vakantie waren,  hebben we al heerlijk kunnen genieten van de diverse streekgerechten en de leefstijl daar!

Geen dieet, maar een 21 dagen leefstijl-plan

Het Pioppi dieet heeft  een aantal leefregels die je moet integreren in je dagelijks leven, waardoor deze leefregels vanzelf eigen worden en nieuwe gewoontes.

Weg met suikers

Suikers en geraffineerde koolhydraten worden vanaf de eerste week van het menu geschrapt. Daarvoor in de plaats richt je je op verse, eerlijke producten! Veel groente en fruit, vette vis en wat vlees, dagelijks eieren en een handje noten, een paar eetlepels goede olijfolie en een goed  glas wijn bij het diner!

Weinig tussendoor, maar eten tot je genoeg gehad hebt. Dit is sowieso een goed idee! We kunnen makkelijk leven op maar 3 (grote) maaltijden per dag.Wij belasten ons systeem dagelijks veel te veel, met soms wel 10 eetmomenten per dag. Denk hierbij ook een het nuttigen van dranken, waarbij ons systeem continue ‘aan’ staat. Minder vaak eten dus, maar wel eten tot je verzadigd bent. En trust me, met een berg aan groentes is dit sneller dan je denkt!

Maar het pioppidieet beperkt zich niet alleen tot je voeding, de kunst van het oud worden (er wonen veel 100 jarigen in goede gezondheid in Pioppi) zit hem in de algehele leefstijl.

De Pioppinaren doen vrijwel alles te voet, hebben warme sociale contacten en zorgen voor minimaal 7 uur slaap per nacht.

” Het Pioppi dieet is een 21 dagen leefstijlplan, waarin jij leert deze leefstijlregels toe te passen in je eigen leven en waarbij gewichtsverlies eigenlijk een mooi bijeffect is!” 

Van dit soort healthy lifestyle plannen word ik enthousiast!

Is het echt nieuw? Nee, dat niet. Noem het bluezonedieet, het mediterraans dieet, het ‘terug naar de basis’ gaan, leven zoals we vroeger leefden, eten zoals de natuur bedoeld heeft. Al zouden we dat met zijn alle maar voor 40% doen, dan zouden we er qua gezondheid al zoveel meer op vooruit gaan!

Waarom ik enthousiast ben? Laat dit maar weer een mooie ‘nieuwe’ trend worden, die veel aandacht krijgt! Extra bewustzijn creëeren op het gebied van een healthy lifestyle is altijd een goed idee!

Lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Ik begeleid je hier graag bij!